Hvem husker ikke sine barndoms somre, når cirkusplakaterne kom op i byens lygtepæle, og de store vogne kørte ind på cirkuspladsen?! Jeg var stor fan af cirkus, og er det stadig i dag, og mine forældre tog os i hvert fald med i cirkus én gang årligt. De fleste kender cirkus Dannebrog, Arena og Benneweis blot for at nævne et par. Cirkus Dannebrog var min favorit, for der havde de de sjoveste klovne og de flotteste elefanter. Jeg blev helt tryllebundet, når de store dyr kom ind i manegen, og engang drømte jeg da også om selv at tilslutte mig et cirkus og blive en del af det fællesskab. Det syntes min Mor dog ikke var så god en idé. Cirkus har dog i flere år været spændt hårdt for, og Dannebrog var tæt på konkurs for nogle år siden. Jeg håber dog, at cirkus kan fortsætte med at turnere i Danmark, så mine børn fortsat kan få nogle magiske cirkusoplevelser, ligesom jeg selv fik, dengang jeg var barn. Hvad synes I om cirkus? Tager I også jeres børn med, når de kommer til byen? Læg gerne en kommentar!

Cirkus Dannebrog - en del af den danske cirkustradition.